31 mars 2017

Dubbelknut

Känslan

Alltid när jag ser på film eller en serie och det är en förälder som går bort på sjukhus. Så kommer alla känslor tillbaka från natten då pappa gick bort. 
Man skyddar sig ganska bra på dagarna från dom, men just att se på tv när andra barn förlorar en förälder. Det går inte att beskriva känslorna som krockar tillbaka mot dig. 
Man känner deras sorg så nära och så verkligt att det känns som allt händer igen. Och det är en fruktansvärd känslan att få tillbaka. 
Man vill inte vara med om det eller ha det nära inpå livet, allt gör bara så ont. Till och med att andas är tungt. 
Det gör att när man känner med människor på tv så blir det inte bara deras eller min känsla, det blir vår sorg.
Som att jag känner igen allt det de går igenom och tyvärr har framför sig, det är så
nära att hjärtat slår dubbelknut när jag ser det. 
Även om det kanske blir lite lättare med tiden så är jag tveksam om det någonsin kommer bli ett hjärta utan knut på. 

30 mars 2017

Ingen idé

Allmänt

Ja det är ingen idé att ha stängd blogg iallafall då de unika besökarna bara ökar för varje dag. Vilket är tråkigt att människor inte kan respektera att jag inte vill dela med mig av allt till alla. 
Samtidigt bekräftar det min teori att folk som inte vågar be mig själv om lösen (vilket de förmodligen inte fått) ber andra följa mig för att själva få det. Ja jag vet inte, men summan av allt kommer bli att bloggen bli öppen igen men jag kommer inte visa och skriva allt som jag gjort innan.
Mina åsiktinlägg kommer fortfarande komma upp men det blir inte lika mycket bilder på magen, lika mycket ingående tankar om vår graviditet då jag verkligen inte vill dela med mig av det till alla. 
Jag får skriva en tankedagbok på sidan av helt enkelt. 
 

29 mars 2017

Vi får se.

Bebis

Det här med om man ska kolla om man får en flicka eller pojke, huuuuuur mycket åsikter finns det inte om det? Tror jag blir galen, jag vet att man inte ska lyssna på andra. Men när man har hormoner för en halv högstadieklass så är det inte alltid lätt. 
Praktiskt så är det ju lättare, samtidigt som det blir ju vad det blir. Så egentligen spelar det ju ingen roll. Det är nog mer kontrollfreaket som växer inom nästan varje kvinna som tar lite överhand. Man vill kunna förbereda sig på vad det blir....
Ja vi har inte bestämt oss än, jag är delad. Min praktiskt lagda sida säger kolla. Plus att jag är dålig (sämst) på överraskningar. 
Men bara tanken på när förlossningen drar igång och man krystar som en galning, att inte riktigt veta vad som kommer. Den känslan känns ändå rätt stark just nu. 
Vi får se, det är ju inte så att mina känslor är direkt konstanta nu. 
Igår tjöt jag då en antilop blev uppäten av ett lejon på naturkanalen.
Men seriemördarfilmen en timme senare gick kanon.